Stem ‘Big Sister’ Mona

Mona KeijzerIn het Noordhollands Dagblad van dinsdag een artikel over ‘Big Sister’ Mona. Langs de jaagweg in het weiland bij Ilpendam een levensgrote verkiezingsposter van Mona Keijzer. Op het grondgebied van Waterland? Mag dat zomaar? Dat is de vraag van de verslaggever. “Ik zou niet weten waarom niet”, zegt Keijzer. “Het enige dat je nodig hebt is toestemming van degene van wie de grond is. En je moet natuurlijk rekening houden met algemene regels rondom dit soort borden, dat ze het verkeer niet hinderen en zo.”
Woeha! Dat ze het verkeer niet hinderen! Dan zie ik toch al gauw de billboards van Sloggi op mijn netvlies verschijnen. Maar verder een goeie actie. Lekker ondernemend ook. Ik heb het billboard nog niet gezien maar ik heb een vermoeden waar het staat. Waarschijnlijk op dezelfde plek als het bord waarmee Parckpop wordt aangkondigd. Of de kermis in Ilpendam.

Het wordt tijd om mij wat meer te verdiepen in de politieke partijen in Purmerend. De verkiezingen komen hard dichterbij. Voorlopig bindend stemadvies: stem Mona! Enkele weken geleden was ik op bezoek bij Mona op het gemeentehuis in Purmerend. We spraken over de gemeentelijke subsidie voor P3 en de mogelijkheden en onmogelijkheden voor een andere wijze van exploitatie van het poppodium. Ik wilde graag weten of mijn analyses en aannames op Dirk Zijn juist waren. Dat was wel zo, en verder leverde het gesprek nog wat nieuwe inzichten op. Bijvoorbeeld over de scheiding tussen kerk en staat. En ik leerde Mona kennen als een zeer betrokken en deskundige volksvertegenwoordiger die van aanpakken weet. Nou ben ik doorgaans niet bijzonder onder de indruk van de kwaliteit van de politici in Nederland. Ik ben bang dat het nog een flinke zoektocht wordt naar een politicus die mij er van weerhoudt op Mona te stemmen.

Stem Wijzer: Kies Mona Keijzer! Dat is de CDA slogan voor Purmerend. Ik voel een Dirk Zijn verkiezingsrap opborrelen. :)

26 reacties op „Stem ‘Big Sister’ Mona“

 • Dennis:

  Jammer Dirk, jammer!

 • drecul:

  Helaas is Mona van het CDA je weet wel die enge mensen die zich voordoen als Christenen en uit naam van hun geloof alles verbieden en gewone mensen met hun religie lastig vallen.

 • Dennis:

  He, sta ik onder curatele ofzo?

 • Dennis:

  Ik ben anti-CDA, gemeentelijk, landelijk, voor mij geen verschil. Irak, koopzondag, gedoogbeleid, sneeuw ruimen, ga maar door. Het zal niet zo zijn dat de CDA landelijk het gedoogbeleid wil afschaffen en in Purmerend niet. Terwijl juist nu de nederlandse aanpak steeds vaker opduikt wereldwijd. Ik vind deze mensen dus erg hypocriet.

  Ik mis wel een beetje onderbouwing bij je stemadvies Dirk. Wat zijn je nieuwe inzichten? Waarvan ben je zo onder de indruk? Hoe zit het nu met de scheiding tussen kerk en staat bij mevrouw Mona.

 • drecul:

  Ik ben nog steeds van mening dat scheiding tussen kerk en staat niet mogelijk is.
  Politiek wordt bedreven vanuit iemands geloof systeem en als daar religie in zit is een scheiding onmogelijk.

  Er is trouwens wel goed nieuws, want als de VVD en de PVDA vanavond voor reguleren zijn van de softdrugs dan is er een kamer meerderheid.

 • Dirk:

  Nee joh Dennis, nix curatele. Alleen je gebruikte een ander e-mailadres. De eerste keer moet ik altijd autoriseren. Misschien dat ik dat systeem moet veranderen.

  Ik vind politici per definitie hypocriet. Als je compromissen sluit om te regeren ben je dat al gauw. Inderdaad, een goede onderbouwing ontbreekt. Het stemadvies is gebaseerd op mijn gevoel en vertrouwen.

 • Dirk:

  @drecul
  Kom ik nog op terug, op het onderwerp kerk en staat.

 • Dirk:

  @Dennis
  Ik vind wel dat er verschil is tussen landelijk en gemeentelijk. In de stad spelen hele andere thema’s. Het beleid wordt in Den Haag of in Europa gemaakt. Landelijk ben ik ook anti-CDA. Ik wil in Purmerend graag kiezen voor de mensen die het best de stad kunnen besturen. Maakt niet uit welke partij.
  Nou heb je wel gelijk dat ik niet weet wat de standpunten van het CDA zijn over de thema’s die in de gemeente spelen. Ik ga dat nog wél onderzoeken. Dan verandert misschien mijn stemadvies nog. Het blijft natuurlijk wel bindend. ;)

 • drecul:

  Een snelle blik leert dat de partij standpunten op gemeentelijk nivo niet of nauwelijks afwijken van de landelijke standpunten.

  Dus:

  Geen winkels meer open op zondag.
  Koffieshop weg.
  verplicht je stoep sneeuwvrij houden.
  Je houden aan hun normen en waarden (hoewel ik het omleggen van 1,4 miljoen Irakezen niet ga redden voor de verkiezingen. ;) )

  Dus als je landelijk anti-CDA bent kun je op gemeentelijk nivo niet opeens pro zijn.

 • Dirk:

  Ik kan best anti-CDA zijn en toch vinden dat Mona Keijzer het beste in staat is om de stad te besturen. Ik vind dat dat kan.

 • Dennis:

  Da’s je goed recht natuurlijk. Maar het zal toch wel erg ingewikkeld worden als de lokale vertegenwoordiging van de partij er andere standpunten op na houdt en een eigen visie heeft. Dan wordt stemmen wel heel erg tijdrovend en ingewikkeld als je het goed wil doen. En wat heeft een merk als bv CDA dan nog voor nut.

  Las overigens net dat ze het gratis OV hebben gekilled in het weekend. Geen centjes. Maar wel een verbouwing van hier tot Tokio in dat geldverslinde gemeentehuis. Prioriteiten stelletje mafkezen!

  Ik weet het nog niet wat ik moet stemmen maar de CDA krijgt van mij in ieder geval helemaal niets. En dat is bindend!
  Het zal wel weer uitdraaien op iets met dieren. Die vindt ik een stuk helderder en consequenter dan mensen en CDA-ers.

 • drecul:

  Maar ik denk niet dat Mona Keijzer veel gaat afwijken van de landelijke CDA standpunten.

  Dus landelijk vindt je het CDA niks, maar in je eigen gemeente mogen ze hun partij standpunten doorvoeren?

 • drecul:

  @Dennis

  Het zal wel weer uitdraaien op iets met dieren.

  pas op he dat wordt binnenkort verboden.

 • Dirk:

  @drecul
  Inderdaad. Je hebt het nu helemaal begrepen. :)

 • drecul:

  Als die coffeeshops sluiten weet ik je te vinden. ;)

 • drecul:

  Gevalletje fatwa!

 • Dennis:

  Die gaste zijn gek ;)

 • Dennis:

  We moeten dirk op gemeenteverkiezingsdag maar een dagje aan een boom in het Purmerbos vastmaken ofzo.

 • drecul:

  Ik stuur ali wel even langs. ;)

 • Dirk:

  @drecul
  Een fatwa is niet bindend. Mijn stemadvies wel. Moeha!

 • drecul:

  De fatwa niet , het touw om je nek aan die kudde kamelen dan weer wel.

 • Gorris:

  Als je maar niet denkt dat ik ga drummen bij een pro-CDA Dirkzijn rap!

 • [...] de visie op onderwijs is bijzonder mager. Daar hebben ze duidelijk geen verstand van. Ik haak af. Sorry Mona. PvdA: Wollig programma. Weinig concreet. Heilig geloof in de maakbaarheid van de samenleving. [...]

Reageer

Archief
Categorieën