Kieskompas Purmerend

Volgens Kieskompas moet ik bij de gemeenteraadsverkiezingen in Purmerend gaan stemmen op D66 of PvdA. De standpunten van die partijen verschillen onderling nauwelijks. Het AOV en het CDA zit daarna het meest in de buurt van mijn keuzes. VVD en TON liggen er ver van verwijderd.
Dertig vragen waren het. Vragen over thema’s die spelen in de Purmerendse politiek. Ik vond het best moeilijke vragen en had de neiging om overal te antwoorden met neutraal of geen mening. Er zit ook een vraag bij over het open houden van  de winkels op zondag. Het CDA is het daar helemaal niet mee eens. Verder vragen over bouwen in de Purmer, het verhogen van de Onroerende Zaak Belasting en het inzetten van een musquito om hanggroepjongeren te verjagen. Om maar wat te noemen. 

Ik moet nog wel wat huiswerk doen voordat ik een goede keuze kan maken. En bij die keuze zal ik ook afwegen of ik de politieke partijen in staat acht om een wethouder te leveren die de stad kan besturen. De gemeente Purmerend is hartstikke blut. Dan heb je meer aan een goede boekhouder dan aan een overtuigde wereldverbeteraar. Een combinatie van die twee zou mooi zijn.
Ik ga vast wat notulen lezen van de raadsvergaderingen van het afgelopen jaar. En ik ga op 18 februari de raadsvergadering bijwonen om een indruk op te doen van alle partijen en politici.

Reageer

Archief