Sea Shepherd forceert aanvaring

Ja, het laat weinig ruimte voor twijfel. Dankzij de tips van reageerders Hendrik en Drecul hebben we nu ook beelden van de aanvaring gefilmd vanaf de boot van de Japanners. Alles op alles voor de filmbeelden die de wereld rondgaan. Dat is altijd de strategie van Sea Shepherd geweest. En dat doen ze dus nu ook. Het is nou eenmaal nieuwswaardig dat er gekken zijn die hun leven op het spel zetten voor een stuk walvis. Het heilige vuur geeft kracht zoals bij een geloofsovertuiging. De bemanning geeft vlak voor de aanvaring flink gas. Let maar op de schuimzee veroorzaakt door de schroef van de Ady Gil. De bemanning van Sea Shepherd stuurt letterlijk aan op een aanvaring.

2 reacties op „Sea Shepherd forceert aanvaring“

 • Logische nadenken: ga eens studeren:

  Beiden kapiteins kennen elkaar al langer dan 6 Jan. Beiden zochten de confrontatie al vaker met elkaar op (Shonan Maru No. 2 is veiligheidsschip Japanse Vloot).
  Of het wel of geen opzet is, kijk dan eens naar die waterspuit Shona Maru en waarop die gericht is. Dat zegt alles over waar men inschatte waar de ander zou varen op basis van eerdere ervaringen. Beiden schepen hebben elkaar verkeerd ingeschat.

  Aby Gil lag daar ter confrontatie. Shona Maru koerswijziging 1: confrontatie gezocht, koerswijziging 2: naar even confrontatie opzoeken er voorlangs gaan.
  Aby Gil koerswijzing: gaat naar voren om confrontatie te voorkomen. Shona Maru had gedacht dat de Aby Gil er zou blijven liggen.

  Wie is er dan nu aansprakelijk?

Reageer

Archief