Purmerend 600 jaar: volksfeest

openingZooo! Dat was een leuk volksfeestje op de Koemarkt in Purmerend. Maar wel ijskoud. Met bevroren tenen van de besneeuwde ondergrond stonden we daar, helemaal achteraan. Het was te druk om dichterbij het podium te komen. Nadat de burgermeester het feest officieel had geopend waren er optredens van het gelegenheidskoor samen met wisselende artiesten uit Purmerend en omstreken. De liedjes van de 3J’s werden door een groot deel van het publiek uit volle borst meegezongen. Maar het was koud. Kk-ka-k-ka-koud genoeg om er even tussenuit te gaan voor een warme chocomel of iets meer versterkend. Vanwege de enorme drukte zochten we het wat verder van de koemarkt. Alle kroegen waar we langs liepen waren dicht (?) of in afwachting van een besloten feestje. Uiteindelijk konden we bij snackbar Peri terecht voor een warme chocomel. Zonder slagroom. Onder het tl-licht ontdooiden de tenen.

Terug op de koemarkt was het feest nog in volle gang. Danny de Munck beëindigde zijn optreden met ‘Vrienden voor het leven’ en toegift ‘Brand New Day’. Daarna de eer aan de rappers Sendar, Reezz en GMC om de groeten te doen aan Purmerend. Leuk om nog met hen op het podium te hebben gestaan. Ten Sharp met gouden stem Marcel Kapteijn zong het wereldberoemde ‘You’. De zang was live maar de rest van de band speelde toneel. Ik weet dus niet of Niels goed piano kan spelen, maar ik weet wel dat hij goed toneel kan spelen. Haha! Mocht de pret niet drukken. Purmerends Henny Huismans’ Soundmixshow ontdekking Donja Pessy sloot het feest af met, heel toepasselijk, ‘Happy New Year’ van Abba. Geweldig feest. Hulde voor de organisatie! Dat belooft wat voor de rest van het festiviteiten. Ik krijg zin om er aan bij te dragen. Ik werd er warm van en voelde mij verbonden met mijn mede Purmerenders. Dat gaat de goeie kant op majesteit!

2 reacties op „Purmerend 600 jaar: volksfeest“

Reageer

Archief