P600: markante Purmerenders op doek

Leuk! Woensdagavond heb ik mijn vader geïnterviewd in theater de Purmaryn. Nico Olsthoorn is één van de schilders van Wherepalet. Een groep amateurkunstenaars die elkaar op maandag ontmoeten bij Centrum voor de Kunsten Wherelant. Het afgelopen jaar heb ik flink wat portretten in productie gezien. Telkens als ik mijn ouders een bezoek bracht stond er wel een schilderij te drogen. En soms herkende ik de bekende Purmerenders op het doek. Oud-burgermeester Theun van Dam bijvoorbeeld, en natuurlijk Danny de Munck. Van Hans Klok wist ik eigenlijk niet dat hij een Purmerender was?! Weer wat geleerd.

De opdracht was dus portretten schilderen van markante Purmerenders. De expositie van al dat moois werd op 1 januari officieel geopend in de Purmaryn. In Het Gezinsblad van deze week staat een artikel over de schilders van Wherepalet. ‘Zo’n anderhalf jaar zijn de leden van Wherelant bezig geweest met het schilderen van 26 portretten van markante Purmerenders. Om de drie weken werd een nieuw model voorgesteld en om de drie maanden was er een presentatie. Het bestuur van P600 heeft het beste portret voor de tentoonstelling gekozen en het model mocht er één uitzoeken om mee naar huis te nemen.

Andere Purmerenders die op het doek zijn vastgelegd zijn o.a.  Jan Kuiper (mede-organisator harddraverijen), Ber de Lange (amateur-historicus), Miep Boerkamp (directeur/programmeur theater de Purmaryn), Joop ten Klei (ondernemer, Purmerend Markstad), Hans Klok (illusionist), Piet Hein Debets (voorzitter Purmerend Markstad), Pim Langereis (dierenambulance), Sietze de Bruin (Carnavalsvereniging en wijk Hazepolder), Tiny Eggers-Sanders (BEP en 50 jaar amateurtoneel) en Lieja Koeman (NL Kampioen kogelstoten).’ Volledige artikel hier.

Interview met mijn vader, Wherepalet-schilder Nico Olsthoorn:

7 reacties op „P600: markante Purmerenders op doek“

Reageer

Archief