Twitter

Twitter BirdTwitteren is simpel. Alleen heb ik er een jaar over gedaan om uit te vinden hoe het werkt. Ontzettende mislukte nerd die ik ben. Daarom dus, voor geïnteresseerden, een korte beschrijving van mijn opstartervaringen.

Het was geloof ik november 2008 toen iemand mij vroeg of ik al Twitterde. Huh?! Nog een keertje graag?! Of ik al Twitterde? Nou… nee! Wist niet wat het was, wel nieuwsgierig, dus maar eens googelen. Nou, dat is dus microbloggen. Wat moet ik mij daar nou bij voorstellen? Twitteren, kwetteren, een tweet, een kwetter plaatsen in de timeline? Zoiets als Hyves’ WieWatWaar maar dan anders? Ik kon me niet voorstellen dat mensen dat serieus zouden doen. Laat staan dat ik het zelf zou doen. Toch een account aangemaakt, gewoon omdat het kan.

Op een gegeven moment kreeg ik de briljante ingeving om iemand te gaan volgen. Follow en being followed, dat is ongeveer wat Twitter is. Barrack Obama en Michael Moore, daar begon ik mee. En oppertwitteraar Pritt, van GeenStijl, later nog Femke Halsema, Nico Dijkshoorn en natuurlijk Diederik Samsom. Best wel lol. Waarom? Omdat het snel is, flapuit, zonder kans op heroverwegen. Een verademing, zeker bij politici die met een camera op hun neus in een politiek correcte stuip schieten. En lekker voyeuristisch ook.

Eerst gezorgd dat via twitterfeed.com mijn weblog’s op twitter worden getweet. Na een paar maanden kunst afkijken en klooien met mijn mobiele telefoon nu zelf verslaafd aan het raken. Eerst probeerde ik via internet op mijn mobiel twitter.com te openen, maar dat werkt veel te langzaam, zelfs bij een 3G verbinding. Toen, maanden later, bedacht om een applicatie te downloaden. Hoe kom ik erop? Ik was vergeten dat dat ook op een Windows Mobile apparaat mogelijk is. Nu probeer ik Tiny Twitter app uit. Werkt prima, alleen Windows Mobile crasht nu nog vaker dan normaal.

In de timeline verschijnen de tweets van iedereen die je volgt. Real time. Zo weet ik dat Sitamusic met gevaar voor eigen leven door de sneeuw naar België is gereden en dat Pritt met de Volvo naar Friesland is gereden ondanks het weeralarm. Ook wist ik sneller dan nu.nl dat diederiksamsoM nog niet zo goed door heeft dat de klimaattop is mislukt en dat PvdA kamerlid Mei Li Vos met het opstoken van de open haard haar eigen bijdrage levert aan het oplossen van het klimaatprobleem. LOL toch?

Follow Me!

Reageer

Archief