Syp Wynia is een babyboomer

Wat flik je me nou Syp! Mijn favoriete Elsevier colomnist Syp Wynia is een babyboomer! En hij voelt zich persoonlijk aangesproken door de kritiek op zijn genaratie. Was zijn column van twee weken geleden over de AOW al twijfelachtig, deze keer komt de ware aard van het babyboomertje naar boven. Column hier. In de permalink van het artikel AhaOW is mijn argwaan al zichtbaar. Nou Syp, je hebt gelijk hoor! De babyboomers hebben de verzorgingsstaat niet bedacht. Die luie verwende dwergen hebben alleen alles op alles gezet om de verzorgingsstaat voor hun zelf zo voordelig mogelijk in te richten. Wars van welke vorm van solidariteit ook. En je hebt gelijk Syp, ze hebben er nog niet van geprofiteerd, want ze zijn nog aan het werk of met VUT, pre-pensioen of God weet wat voor regeling ze dan ook voor zichzelf hebben bedacht om eerder met werken te stoppen. Die AOW-uitkering moet inderdaad nog komen. En als de nieuwe generatie politici een beetje rapido aan de macht komt, dan maken ze korte metten met die asociale regelingen. Ik hoop dat jij je zaken goed voor elkaar hebt Syp, want reken niet op enig mededogen van de regeerders van de toekomst. En nu gauw weer stukjes schrijven waar ik blij van word.

1 reactie op „Syp Wynia is een babyboomer“

Reageer

Archief