P3 is van het volk

mickharrenWaarom treedt Peter Beense nooit op in P3? Of Mick Harren? In het Noordhollands Dagblad heb ik de afgelopen dagen een paar keer gelezen dat Purmerenders van Hazes houden. Het wordt gebruikt als argument om de subsidie voor P3 niet stop te zetten. P3 als tegenwicht tegen het hoge Hazes gehalte van de koemarkt. Ik vind het een slecht argument. Dat de massa in Purmerend niet zit te wachten op het neusje van de zalm van de rock- en popmuziek, is nou juist een goede reden om de geldkraan dicht te draaien.

P3 is van het volk, en niet van een ambitieuze directeur en een programmeur met een ‘goede’ smaak voor muziek. Als de gemeente geld steekt in P3 dan moet ze er wat over te zeggen hebben. Geld van de Purmerendse gemeenschap verdient een zo groot mogelijk publiek. Housefeesten, discoparty’s en de nacht van het Nederlandse lied horen dan op het programma te staan. Steun P3, maar eis dat ze hun programma toegankelijk maken voor een zo groot mogelijk publiek.

8 reacties op „P3 is van het volk“

 • Haha, hebben we de advocaat van de duivel weer. Er is een stelling en Dirk gaat er recht tegenover staan, ongeacht wat hij de vorige dag nog dacht. Sorry, ik ga er niet op in. ;-)

 • Dirk:

  Hoezo, wat dacht ik dan? Ik heb gezegd dat Jantje Smit niet op de publieke omroep hoeft van mij. In P3 mag hij spelen hoor.:)

 • [...] Advocaat van de duivel ben ik volgens Patrick. Dat laat ik mij niet zomaar aanlullen. Zie hier zijn comment naar aanleiding van het artikel P3 is van het [...]

 • Wes:

  Ik denk dat P3 voor het budget dat ze hebben een goede programering neerzetten. Probeer het maar eens om een commerciele programmering neer te zetten met enkel grote namen met het budget van P3..

  Onmogelijk??

  I rest my case..

 • Ik dacht: kom, laat ik eens de stoute schoenen aantrekken en die begrotingsplannen eens lezen voor ik verdere meningen ga verkondigen op blogs en in kranten (wat een ont-zet-tend kutstuk overigens: ik herken echt niks van wat ik gezegd heb, alle argumenten zijn weggelaten en dat gezeur over de toekomst heb ik tijdens het gesprek al afgedaan als niet relevant. Ik schaam me kapot, maar dit terzijde). Wat ik dus zeggen wou, in het begrotingsvoorstel staat het volgende:

  “De gemeente zal de bestaande nietkostendekkende
  podiumactiviteiten kunnen blijven subsidiëren. Het commercieel exploiteren hoeft daarmee ons
  inziens niet ten koste te gaan van de kwaliteit van het aanbod. De bedrijfsmatige insteek kan een verwachte
  besparing opleveren van € 500.000 per jaar, vanaf 2012.”

  Met andere woorden: volgens mij wordt de soep niet zo heet gegeten als de kaas wordt opgediend in de door de kalf verdronken put en is de (mede door mij gestimuleerde) paniek toch wel enigszins voorbarig.

 • Dirk:

  Ik schaam met je mee. Hulde ende bravo voor dit uitzoekwerk! Ik ga vanavond toch maar even een kijkje nemen. Om de kalkoen te dempen.

 • Dirk:

  Voordat ie dronken is. :)

 • [...] benut. Zo blogde ik al eens dat de programmering wel commerciëler kan. En meer toegesneden op het Purmerendse volk. Maar ook op avonden dat er grote bands spelen valt er meer uit te halen. Laat een regionaal bandje [...]

Reageer

Archief
Categorieën