Noordhollands Dagblad

Op de terugweg van mijn cursus bij het Horizon College ben ik even langs gewipt bij het gemeentehuis voor een stand van zaken over de gemeentelijke bijdrage aan poppodium P3. In een minuut kletsen met Jan heb ik meer geleerd dan van mijn zoektocht in de regionale krant. Het budget voor P3 is 1,2 miljoen euro. Het plan om vijf ton te bezuinigen komt van Mona Keijzer van het CDA. Een forse bezuiniging van ruim 40 procent. Ik heb geen idee of zeven ton te weinig is om P3 zijn klasse te laten behouden. Tot gisteren ging ik er vanuit dat de subsidie volledig stopgezet zou worden en dat er sprake zou zijn van verkoop van het poppodium aan een marktpartij.

Ik heb een abonnement op het Noordhollands Dagblad. Vanwege het stad en streek nieuws. En om de columns van Jacco niet te missen. Ik lees het streek nieuws aandachtig maar ik leg geen archief aan. Als de krant geluk heeft ligt hij nog twee dagen in de huiskamer voordat hij in de papierbak verdwijnt. In de diepe groene container neem ik alleen een duik bij een dreigende ramp.

In mijn poging het nieuws over P3 te volgen en te begrijpen had ik dringend behoefte aan informatie. Krant al in de container, dus naar de website van het NHD. De website heeft een merkwaardige zoekfunctie. Als ik zoek op P3 Purmerend dan krijg ik dit als resultaat. Je moet om te zoeken minimaal drie karakters invoeren. P3 bestaat jammer genoeg maar uit twee. Na twee dagen kom ik er achter dat ik ook uitgebreid kan zoeken. Blij met deze ontdekking zoek èn vind ik berichten over P3. Goedverdegoedverdoeme! Kolerelijers, betaal ik daar mijn dure abonnementsgeld voor! Lees meer over de gevolgen van de Purmerendse bezuinigingsoperatie in Dagblad Waterland van zaterdag 19 september. Tsja… die heb ik niet meer. Zelfs niet meer in de groene bak. Gelukkig staat er nu een linkje op de website van P3 dat verwijst naar informatie over de bezuinigingen.

4 reacties op „Noordhollands Dagblad“

Reageer

Archief