Brrrrrrr. Koude klimaattop Kopenhagen

IJstijdLOL. Als de zon en de weergoden blijven meewerken krijgen we een koude klimaattop in Kopenhagen. Een internationaal gezelschap van Diederik Samsons en belangrijke staatshoofden gaan het in Kopenhagen weer proberen volgende week. Afspreken hoe ze de opwarming van de aarde nou eindelijk kunnen stoppen. CO2 terugdringen zeggen sommigen. Niks aan te doen, komt door de zon, zeggen anderen. Ingewikkeld gedoe met emissierechtenhandel en daar haije het al: onenigheid.
Maar als de astronoom Kees Jager het bij het juiste eind heeft dan word het binnenkort k ka k k ka k koud. Het is het gesprek van de dag in de wetenschapskantine. De zon is dood. En dát hadden de knappe koppen niet voorspeld. Hij zou pas in later dood gaan en dan zorgen voor een ijstijd. De zon is te vroeg dood. Misschien wél net op tijd om die idioten in Kopenhagen een lesje te leren. Klapper-tanden voor beginners. Sponsored by God. Mede mogelijk gemaakt door Jagermeister.

13 reacties op „Brrrrrrr. Koude klimaattop Kopenhagen“

 • Gorris:

  Ik verwijt onze wereldleiders dan ook een grenzeloos gebrek aan ambitie: vergeet CO2, vergeet duurzame energie, WE GAAN DE ZON OPNIEUW TOT LEVEN BRENGEN!!

  Waar kan ik mijn tientje storten?

 • Gorris:

  Deze reaktie staat vandaag op de opinie pagina van de Volkskrant; ik vond m wel sterk:

  **************
  Science-Drifter schreef op 27-11-2009 15:16
  Mijn zelfde reactie als op het topic Climate Gate

  De klimaatwetenschap is een jonge wetenschap en de klimaatmodellen gebaseerd op gegevens uit een zeer beperkte periode (de laatste decennia). Daarnaast is nauwelijks duidelijk wat de invloed is van de zon; zonnecycli; waterdamp en aerosolen in de atmosfeer; wolken; oceanen; etc.
  Om dan een model te presenteren als DE waarheid dat slechts gebaseerd is op 1 variabele, nl CO2, is op zijn zachts gezegd uiterst discutabel.

  Laat ik een makkelijk voorbeeld geven; wellicht niet geheel on topic maar toch:
  Grasgroei is o.a. afhankelijk van de grondsoort; bemestinggraad en regenval.
  Nu ga ik een groeimodel maken en op basis daarvan voorspellingen doen over de groeisnelheid van het gras. Maar in dit model gebruik ik als variabele alleen maar de bemestinggraad. Ik kan zelfs aan mijn neefje van 8 uitleggen dat er dan van deze voorspelling geen hout zal kloppen.

  Met de klimaatmodellen is het met de huidige stand van de klimaatwetenschap niet anders. Het is voor de mensen in de wetenschappelijke wereld, net zoals bv. in de medische wereld, blijkbaar heel moeilijk om te zeggen “sorry, we weten het niet. We begrijpen er nog te weinig van”.

 • Gorris:

  Deze is ook goed:

  ***********
  Aha-in-het-spaans schreef op 27-11-2009 15:22

  Waarom spreken al die groene rakkers nooit over de echte vervuiling? Chemicaliën, zware metalen, plastics en medicijnen. Waarom geen grote klimaattop over het omhakken van de regenwouden en leegvissen van de zeeën? Waarom geen grote klimaattop over de gigantische monoculturen die we hebben gecreëerd? Over het vernietigen van de habitats van honderdduizende diersoorten? Over Monsanto en hun genetisch gemanipuleerde rommel en hun octrooien op stukjes DNA van echte gewassen?

  Nee! Co²!!

  Dat levert geld op.

  De hele groene kerk is ziende blind en heeft zich voor het karretje van corpocraten laten spannen.

 • Gorris:

  Laat ik nog toevoegen dat ik uit eerste hand kan vertellen dat oliemaatschappijen niet bepaald ongelukkig zijn met de CO2 emissietrading en opslag handel.

  Heb je nog wat te doen als straks de olie op is.

  *hoort klokkengeluid*

 • drecul:

  Jongens het heeft al op nu.nl en in de televaag gestaan dat GW een grote hoax is met de bedoeling om de burgers nog meer geld uit hun zakken te kloppen.

  quote:

  Computerhackers hebben een server van een gerespecteerd Brits onderzoeksinstituut over klimaatverandering gekraakt en duizenden privé e-mails van Britse en Amerikaanse topwetenschappers en documenten op internet gezet.

  Uit de gepubliceerde informatie zou blijken, dat sommige wetenschappers informatie over klimaatverandering hebben gemanipuleerd.

  In een van de e-mails suggereert Phil Jones, directeur van de gerenommeerde afdeling klimaatverandering (CRU) van de universiteit van East Anglia, om een ”trucje” te gebruiken om informatie over temperaturen te manipuleren om zo temperatuursdalingen ”te verbergen”.

  Zooo nu nog JFK en 911 en ik kan met pensioen! ;)

 • Gorris:

  Hoho Drecul, we gaan nog even door tot je 67ste als je het goed vindt :) Climategate zou best wel eens een sensatie & onzinverhaal kunnen zijn.

  Nog maar s Noorderlicht er bij halen:

  “Sommige journalisten met weinig kennis van de feiten – of minachting daarvoor – gaan volledig mee in de verontwaardiging. Een voorbeeld is te vinden in De Telegraaf. Geenstijl.nl blaast uiteraard ook een partijtje mee en doet er daarna nog een schepje bovenop met een eenvoudig te weerleggen onzinverhaal over een Nieuw-Zeelandse temperatuurgrafiek. Getuige de reacties beseft de grote meerderheid van het publiek niet dat deze verhalen vol feitelijke onjuistheden staan”.

  bron:
  http://noorderlicht.vpro.nl/artikelen/42807646/

  **********

  Wat nou dus mijn punt is?

  Global warming is wel degelijk echt. Temperatuur stijging kun je gewoon meten en bovendien merkt iedereen dat zelf ook wel om zich heen (wanneer heb jij voor het laatste geschaatst? Nou ja, na vorig jaar dan ;) .

  Maar de gretigheid waarmee politiek en industrie de CO2 als grote boosdoener aanwijzen, dat is prematuur.

  Waarom is CO2 excuus dan zo welkom? Mag ik even lekker speculeren? FF lekker complotteren?

  1) gebruik van fossiele brandstoffen op vrijwillige basis terug dringen omdat olie opraakt
  2) geld verdienen (industrie)
  3) omdat China vrijwel volledig draait op kampioen-CO2-veroorzaker-steenkool. Snapuwel?

 • Dirk:

  Hear hear!

  Noorderlicht rules.

 • drecul:

  Neuh de cijfers zeggen juist dat het kouder wordt.

  De Zon is dood , lang leven de zon.

  Ik zou voor die winterjas gaan i.p.v. de korte broek.

 • Gorris:

  Dre, dat is dan wel een Leon de Winter-jas!

  Kweet niet of je die zionistenkledij wel aan wil?

  bron:
  http://stanvanhoucke.blogspot.com/2009/12/de-nuance-van-de-nrc-140.html

 • [...] Pruisen ook lekker bezig op GeenStijl. LOL. Ondertussen is het k-ka-k-koud in [...]

 • drecul68:

  Nee ik vindt die Leon de Winter een griezel.
  Maar dat neemt niet weg dat hij gelijk heeft. De temperatuur is de afgelopen 10 jaar niet gestegen, de opwarming liep tot 1998 komend vanuit een kleine ijstijd dus zo raar nog niet.

Reageer

Archief