ONM naar SBS6

Woensdag 28 oktober 438.000 kijkers, nog eens 13.646 views online en een waardering van 4.9 uit 5. Daarmee staat ONM op de eerste plaats bij populaire uitzendingen van dit moment. Of wat dacht je hier van.

Nepmanager Loek Lips trekt de stekker er uit. BNN voorzitter Patrick Lodiers was ongelooflijk kwaad. Te gast bij ‘De Wereld Draait Door’ was hij woedend op een fanatieke nog nauwelijks beheerste manier. Het deed mij aan mezelf denken. Als ik echt goed kwaad ben reageer ik exact zo.  Begint ongeveer op 15 minuut 50 seconden.

En terecht dat hij boos is. Ik heb nog nooit langer dan 10 minuten naar het programma kunnen kijken. Met uitzondering van ‘Pittige Tijden’ laat ik de zeep volledig aan mij voorbij gaan. Lukt gewoon niet. Maar gODverdoeme de kijkcijfers spreken toch voor zich!! Er draaien peperdure programma’s op de publieke omroep die de 100.000 kijkers niet halen. SpangaS komt niet verder dan 73.000 op dezelfde dag. Is ook zeepachtig en zal vergelijkbare productiekosten hebben. Ook het klokhuis komt niet verder dan 223.000. Kortom BNN, Patrick Lodiers en ONM worden keihard genaaid. En dan heb je alle reden om boos te zijn.

Lodiers heeft een goed punt als hij zegt dat ONM een heel specifieke doelgroep aantrekt. Jongeren tussen de 13 en 21 jaar namelijk. Zo’n knaller van een soap slijt je makkelijk aan een andere zender. SBS6 lijkt mij de meest kansrijke kandidaat. Jammer voor de publieke omroep. Weer een hoop reclame opbrengsten als sneeuw voor de zon verdwenen. Nog minder geld om nog meer kansloze programma’s te maken.

Reageer

Archief