Gulste gever

Gulste gever – Elsevier

Nederland is relatief de gulste gever als het gaat om ontwikkelingshulp. Maar is dat iets om trots op te zijn? Dat zou het misschien kunnen zijn als het geld ook wat zou opleveren. Naar schattng komt slechts de helft van de 5 miljard euro goed terecht. De andere helft zou ten goede komen aan’corrupte of dictatoriale regimes’. Tenminste, dat zeggen kamerleden van de oppositie.

Gisteren presenteerde het Sociaal Planbureau onderzoek naar steun voor de overheid. Daaruit kwam naar voren dat Nederlanders vinden dat in tijden van crisis het budget voor ontwikkelingshulp omlaag moet. Daar is minister Bos het niet mee eens. Arrogantie van de macht? Of doet de lobby gewoon goed haar werk.

Niet bezuinigen op hulp aan armen – Elsevier

 ROTTERDAM-GASTCOLLEGE-WOUTER BOS

Reageer

Archief