Acceptgiro zonder extra kosten ipv automatische incasso?

Acceptgiro zonder kosten? Het kan! Ik heb een nieuwe bankrekening geopend bij een bank waar ik me (nu nog) prettiger voel dan de ING. Ik ga dus overstappen. Omdat ik me al tijden erger aan het verplicht via automatische incasso moeten betalen bij sommige instanties heb ik me voorgenomen er een sport van te maken zoveel mogelijk van die onzin om te zetten naar acceptgiro, maar dan zonder ervoor extra te moeten betalen. Ik ga niet betalen om te mogen betalen namelijk… Via Ricardo had ik een document gekregen met daarin jurisprudentie aangaande dit geval en wat blijkt? Bedrijven mogen vanaf 7 september 2009 geen extra kosten meer in rekening brengen voor het betalen met een acceptgiro als het enige andere alternatief een automatische incasso is. Ik neem even het voorbeeld van Vodafone. Op mijn mail dat het per 1 juli niet meer mogelijk is om nog bedragen automatisch van mijn rekening te incasseren en dus graag een acceptgiro wilde ontvangen kreeg ik de volgende reactie: >

Hartelijk dank voor uw e-mail waarin u verzoekt om uw automatische  incasso te wijzigen naar acceptgiro.

Particuliere klanten dienen via automatische incasso te betalen. Dit staat ook vermeld in de Algemene Voorwaarden voor Consumenten. Wil u  met acceptgiro betalen, worden er EUR 4,50 per maand berekend.  Als u met de kosten akkoord gaat kan ik uw betaalwijze omzetten naar acceptgiro.

Euh nee dus!

Mijn reactie:

Geachte heer, mevrouw, Nee, ik ga niet akkoord met de kosten. Dit is namelijk per wet verboden, zie de bijlage.

Na nog wat gesteggel over het bestandsformaat waarin ik de bijlage had verzonden kreeg ik vandaag het verlossende antwoord:

Hartelijk dank voor uw reactie. Ik heb voor u kostenloos de betaalwijze voor u omgezet van automatische incasso naar acceptgiro. Het openstaand bedrag xxx van factuur juni dient u eenmaal zelf over te maken naar: Bankrekeningnummer: xxxxxxxxxx Vodafone Graag uw mobiele nummer of klant nummer erbij vermelden.

He? Geen discussie? Geen welles nietes? Wat jammer nou!

Dus mensen, trap er niet meer in!!

Klik HIER voor een link naar de uitspraken.

Reageer

Archief