Chinees Gezondheidscentrum komt naar Den Haag

Vanmorgen bij het wakker worden las ik op nu.nl dat er binnenkort een Chinees Gezondheidscentrum geopend gaat worden in Den Haag. Een steeds groter wordende glimlach speelt op mijn gezicht. Super!

Hopelijk nog een anker in het steeds groter wordend bewustzijn dat lichaam en geest 1 zijn en ook dienovereenkomstig behandeld moet worden. Ook het woord Gezondheidscentrum is natuurlijk al een stuk positiever dan ziekenhuis.

Natuurlijk ben ik bevooroordeeld. Ikzelf ben al jaren fan van complementaire geneeswijzen en heb ook al de nodige cursussen achter de rug. Op dit moment ben ik zelfs natuurgeneeskunde aan het studeren en ook daar komt Traditionele Geneeskunde aan de orde.

Om het nog even een stukje persoonlijker te maken; ik wordt op dit moment zelfs behandelde door acupunctuur. De aandoening die mij nu alweer meer dan 4 jaar plaagt, MS, was met reguliere geneeskunde niet te behandelen. Alle remmende medicatie reageer ik allergisch op. En ik ben ook niet zo voor medicatie, hoewel ik het op dit moment nog wel gebruik.

Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik me, na 2 behandeling echt onwijs goed voel! Bijna geen pijn en gevoelsstoornissen, meer en meer energie. Morgenavond ga ik weer en ondanks mijn heftige reactie op de behandeling heb ik er zin in. Sinds lange tijd zie ik weer wat licht aan het einde van de tunnel.

Mijn hoop is dan ook dat dit soort Gezondheidscentrums meer en meer geaccepteerd en geïntegreerd gaan worden in niet alleen Nederland, maar in de hele westerse maatschappij. De angst die veel mensen hebben voor complementaire geneeskundige is veelal eentje aangepraat door de westerse geneeskunde en door onwetendheid. Regelmatig lees ik artikelen waarbij gewezen wordt op de gevallen waarbij iemand is komen te overlijden doordat deze complementair behandeld werd, zoals Sylvia Millecam.

Uit ervaring weet ik, dat dit veelal had kunnen voorkomen door meer en beter overleg tussen de reguliere en complementaire behandelaars. Veel artsen staat nog steeds sceptisch tegen diverse, inmiddels wetenschappelijk beproefde methodes en kweken zo een situatie waarin hun patiënten niet meer of niet voldoende meer durven vertellen over de andere wegen die zij bewandelen om weer in evenwicht te komen. Erg jammer. Het egoïsme en arrogantie van veel van deze geneesheren staat een goede samenwerking danig in de weg. Maar jah, stel je voor dat je je inkomsten misloopt. Stel je voor dat een patiënt weer gezond wordt en je hulp niet meer nodig heeft. Dat kan toch niet?

Reageer

Archief