Drecul: Geen WK a.u.b.

Vandaag wordt bekend wie in 2018 het WK mag organiseren. Nederland heeft zich samen met Belgie kandidaat gesteld. Onze regering is voor.

De VVD is bereid om aan alle eisen van de FIFA tegemoet te komen en het CDA houdt wel van een feestje. Dat het CDA wel van een feestje houdt hebben we de afgelopen 7  jaar kunnen aanschouwen. Zo hebben we verschillende thema feesten (opbouw, training) gehad in zowel Irak als Afghanistan.

Je kunt je natuurlijk afvragen of je je als Nederlandse regering wel moet inlaten met een corrupt orgaan als de FIFA. Dat de FIFA, lees Blatter, corrupt is is in het verleden vaak genoeg bewezen. Maar als je, zoals het CDA, wel van een feestje houdt,  is corruptie schijnbaar van ondergeschikt belang. Soort zoekt soort?

Een tweede belangrijk aspect zijn de kosten die gepaard gaan met een WK voetbal. Eerder werd al bekend dat de KNVB middels econoom Gullit de Nederlandse regering behoorlijk verkeerd heeft ingelicht over de totale kosten. Zo zou een onderzoek van een Duits commercieel bureau uitwijzen dat een WK op de lange termijn winstgevend is, zoals ook in Duitsland het geval was. De officiele cijfers van de Duitse regering daarentegen laten toch echt een verlies zien.

Het WK organiseren kost rond de 150 miljoen euro, maar daarmee zijn we er nog niet want ook alle stadions moeten worden verbouwd en ook moeten er nieuwe stadions gebouwd worden. Totale kosten zo’n 1,8 miljard euro. (Verdeeld over Nederland en Belgie).

Je zou denken, dat onze regering niet staat te springen om in deze tijd, waarin we allemaal de broekriem moeten aantrekken, zoveel geld uit te geven. Maar het tegendeel blijkt, het CDA houdt immers wel van een feestje.

Reageer

Archief