Al dat terrorisme ook!

De politie, hield afgelopen week een oefening op Centraal Station in Amsterdam. In het kader van terrorisme bestrijding, werd er met een grote politiemacht, gelet op verdacht gedrag van de reizigers. Er werd zelfs een tas achter gelaten door een actrice, vast gelegd door het journaal inclusief nors kijkende politie agenten.

Hier het persbericht:

Verschillende instanties houden donderdag op het Centraal Station in Amsterdam een grote oefening om verdacht gedrag van reizigers te leren herkennen. Daarbij zijn circa 150 medewerkers van onder meer het Korps landelijke politiediensten (KLPD), de politie Amsterdam-Amstelland en de NS betrokken. Doel van de oefening is het voorkomen van terreur en criminaliteit.

Dat liet een woordvoerster van het KLPD weten. Het Centraal Station is op vier ingangen na afgesloten. Daar staan zogeheten spotters van de politie, die kijken of reizigers zich verdacht gedragen. Als dat het geval is, moeten ze een aantal vragen beantwoorden. Zo nodig moet de verdachte persoon zijn legitimatie tonen of wordt hij zelfs aangehouden.

De oefening begon rond tien uur ‘s ochtends en duurt tot ongeveer twee uur ‘s middags. Rond half twee had de actie al tot twee aanhoudingen geleid. Waarom deze personen werden opgepakt, kon de woordvoerster nog niet zeggen.

Dus 150 agenten die om 10 uur in de ochtend, na de spits, terroristen een enquête laten invullen. Allemaal tegen dat vervelende terrorisme.

Ik reis nu al 22 jaar met het openbaar vervoer en ik moet toegeven, het terrorisme begint nu echt hinderlijk te worden.

Zelfs met het HOV – wat staat voor: Hoogstaand Openbaar vervoer – kortweg de Q-liner, ben je niet meer veilig. De H in HOV heb ik nog niet kunnen ontdekken trouwens, want mijn chauffeur is steevast te laat en rijdt als een natte krant.

Hoe vaak ik mij niet al langs rugzakterroristen en bomgordel dragende fanaten heb moeten worstelen om bij de uitgang te komen is niet meer op twee handen te tellen. En dan hebben ze ook nog die fijne OV-chip kaart ingevoerd, die negen van de tien keer een rood lampje geeft. Wat toch weer extra risico met zich meebrengt. Gelukkig is mijn halte kennelijk niet belangrijk genoeg, anders had ik dit stukje niet kunnen schrijven. Dus het is maar goed dat al die agenten ons controleren op verdacht gedrag. Want ik ben het terrorisme in mijn bus helemaal zat!

Reageer

Archief