Drecul: De politie is je beste vriend

Ik ben blij dat ik niet van Noord Afrikaanse afkomst ben , op een scooter rij en 17 ben. Voor je het weet heb je, gratis en voor niets, zes hijgende agenten in je nek (waarvan 1 met een raar kapsel, maar dat terzijde).  In ons eigen Purmerend nog wel. De politie was op zoek naar een overvaller van een Supermarkt. Maar deze arme jongen had daar dus helemaal niets mee te maken.

Helaas. Gevalletje verkeerde persoon, zo oordeelde de politie achteraf. Een sorry kon er niet van af, wel 24 uur cel in boxershort. Het meest schrijnende is wel, dat deze jongen al eerder een soort gelijk incident met de politie heeft meegemaakt, waarvoor hij door de rechter een schadevergoeding heeft toegewezen gekregen.

Maar goed, wat heb je daar aan?

Uit de Telegraaf: Buurtbewoner Frits Kasteleijn (50) is witheet over de arrestatie. „Het was helemaal niet nodig om die jongen zo aan te pakken, want hij werkte volledig mee”, zegt Kasteleijn, terwijl zijn buren instemmend knikken. „De agenten gingen volledig uit hun bol, smeten de jongen tegen de grond en schopten hem. Toen ik riep of dit geweld allemaal wel door de beugel kon, kreeg ik van een agent te horen dat ik moest oprotten en een eigen leven moest zoeken. Schandalig dat dit zomaar kan!”

Deze jongen zit waarschijnlijk thuis met een trauma , totaal gedesillusioneerd over onze o zo tolerante samenleving. Lees het verhaal hier.

4 reacties op „Drecul: De politie is je beste vriend“

Reageer

Archief