Dirk Zijn & taal

Nog steeds ben ik aan het klunzen met de Nederlandse spelling. Voor een deel is dat slordigheid. Geen tijd nemen om een artikel nog eens goed door te lezen voordat ik het online zet. Soms vraag ik mijzelf af of ik niet dyslectisch ben, zulke domme fouten maak ik dan. Van het foutloos spellen van dyslectisch of dyslexie zou je het trouwens spontaan worden. Vaak gaat het fout bij d, t en dt. Bijvoorbeeld ik wordt, schrijf ik dan. Met dt dus! Ik ken de spellings regels heus wel, maar het komt gewoon verkeerd uit mijn hersenen rollen. Ook schrijf ik gerust, Femke zij dat, in plaats van, Femke zei dat, naar aanleiding van het lijsttrekkersdebat. Of wat dacht je van Negeriaan in plaats van Nigeriaan. :)

Gelukkig heb ik een paar trouwe Dirk Zijn lezers, die mij regelmatig foutjes doorgeven. Erg fijn, want perfectionist als ik ben, kan ik het eigenlijk niet uitstaan dat er foutjes in de tekst zitten. Het wordt ook steeds meer een uitdaging om er voor te zorgen dat er geen fouten in mijn artikelen staan.

Stijl is iets waar ik niet zo vaak de mist mee in ga. Of niemand heeft mij er nog op gewezen. Doe dat gerust.

Reageer

Archief