Wakkere Diederik

Diederik Samsom van de PVDA is ook wakker geworden, althans zo leek het. Diederik vindt namelijk dat de baas van het IPCC moet opstappen. Niet omdat er met de data geknoeid is om de Global Warming religie in stand te houden, maar omdat het geknoei een politiek motief diende.

Zo werkt dat dus schijnbaar bij de PVDA, als iemand fraudeert in je bedrijf ontsla je gewoon de directeur. En dan doe je net of de fraude nooit heeft plaatsgevonden.

Nu bekend is dat veel data de Global Warming hypothese niet ondersteund en er zelfs met de data gesjoemeld wordt om de hypothese sluitend te krijgen, zou je verwachten dat Diederik een onderzoek instelt hoe dat climategate nou precies in elkaar steekt.

Maar niets wijst in die richting, want op zijn website valt te lezen dat hij de emissiehandel en opslag van CO2 onder de grond, nog steeds een goed idee vindt.

Gemiste kans! Misschien moet de partij van de theekransjes maar eens aan de koffie. Als Diederik zo begaan is met onze planeet en het milieu, heb ik nog wel een echt probleem om zich druk over te maken. Bijvoorbeeld de effecten van verarmd uranium op de bevolking van Irak en Afghanistan, die daar in munitie gedropt is. Gesteund door zijn eigen partij.

29 reacties op „Wakkere Diederik“

 • Gorris:

  Dat Global warming heeft iedereen het inmiddels wel over, maar Drecul je hebt gelijk wat dat verarmd uranium betreft, dat is echt schandalig wat daar gebeurd. Dat zou wel wat meer aandacht mogen krijgen.

  Als je ooit een keer foto’s van de gevolgen daarvan gezien hebt, vergeet je het nooit meer. (denk Tjernobyl).

  En waarom het gebruikt wordt?

  Omdat je bommen en granaten er lekker sterk van worden…….

 • drecul:

  Cramer doet ook nog een duit in het zakje.
  Zij daenkt aan een tikfout maar het moet tot op de bodem uitgezocht worden.

  Cramer vindt de fout in het IPCC–rapport verontrustender dan de e–mails (Climategate).

  Zucht die mensen zijn zoooooo voorspelbaar.

 • Dirk:

  Het heeft inderdaad overeenkomsten met religie. Kwestie van geloof, geloof ik.

 • drecul:

  @Gorris en je komt op een goedkope manier van je kernafval af namelijk Uranium-238 en plutonium.

 • drecul:

  Op het World Uranium Weapons Conference in Hamburg 10/2003 liet professor Nucleaire fysica Yagasaki zien dat de hoeveelheid straling die vrijkwam van de in Irak gebruikte DU-munitie, 14.000 tot 36.000 maal zo groot als er van de bom op Hirsohima vrijkwam. De straling van de Nagasaki en Hiroshima bommen had een halfwaardetijd van enkele tientallen jaren, de straling van DU-wapens heeft een halfwaardetijd van 4.5 miljard jaar.

  Mede dankzij de PVDA.

 • Dirk:

  @Dre
  Leg dat eens uit, mede dankzij de PvdA.

 • drecul:

  De PVDA stemde weliswaar eerst tegen een inval in Irak maar zodra ze de kans kregen om te regeren gingen ze om.
  In het regeerakkoord van CDA en PvdA, is politieke steun aan de inval in Irak gegeven.

  Dus de PVDA wilde regeren over de rug van het Irakeze volk.
  We zitten daar nog steeds en geen vraag over DU-munitie.

 • Zitten er nog Nederlandse soldaten in Irak dan?

  De inval in Irak was al voorbij voor de PvdA in de regering kwam. Volgens mij waren de Nederlandse soldaten zelfs al thuis voor Balkenende IV gevormd werd. Of heb ik nu iets heel erg gemist?

 • drecul:

  Irak en Afghanistan zijn beide illegaal.
  Daarbij ging het over DU munitie en de vervuiling van beide landen.

  Daar is de PVDA mede debet aan.

 • Zijn er ook al eens mensen gaan kijken in Irak? Want als die straling inderdaad zo hoog is, dan zou je de gevolgen ervan nu toch al moeten merken/zien.

  Ik snap trouwens nog steeds niet waarom de PVDA volgens jou verantwoordelijk is voor de gevolgen van de Irak-oorlog, waar ze destijds als oppositiepartij tegen was.

  Dat ze, eenmaal in de regering, niet gelijk de troepen uit Afghanistan terugtrokken, vind ik iets heel anders.

 • drecul:

  Ja dat is zeker onderzocht (zie mijn comment van 10:27) Ik heb ook foto’s voor je maar dan ga je vandaag niet meer eten vrees ik.

  Is het niet zo dat de huidige regering altijd verantwoordelijkheid draagt over de vorige kabinetten?

  Ik vindt PVDA dus mede schuldig aan de vervuiling van Irak en Afghanistan a) omdat ze niks gedaan hebben aan het terugtrekken van de troepen uit afghanistan en b) om dat ze tegen een onderzoek over Irak waren.

  Ze wisten toendertijd dondersgoed dat er iets te verbergen viel anders stem je gewoon in met zo’n onderzoek.

 • drecul:

  dat spulletje ligt ook op de Balkan trouwens, kadootje van onze NAVO.

  De rechtbank van Florence heeft een militair die lijdt aan het Hodgkin-lymfoom een schadevergoeding toegekend van een half miljoen euro. Een Italiaanse militair zou het Hodgkin-lymfoom hebben opgelopen. Volgens de rechtbank is het meer dan waarschijnlijk dat hij deze zeldzame vorm van kanker heeft opgedaan tijdens een buitenlandse missie, waar hij werd blootgesteld aan verarmd uranium.

  De rechtbank acht bovendien bewezen dat de toenmalige legerleiding niets heeft gedaan om mogelijke besmetting te voorkomen.

 • drecul:

  http://www.nrc.nl/W2/Nieuws/2001/01/13/Vp/01.html

  Dit artikel stamt uit 2001, dus toen wist de Nederlandse regering al dat het gevaarlijk was.

 • Oké, tuurlijk Dre, ik ken de verhalen wel en ook die uit de eerste Golfoorlog. Maar voorlopig beperken ze zich tot een stel soldaten. Begrijp me niet verkeerd: elk slachtoffer is er één te veel, maar als die professor Tamakochi van jou gelijk heeft over de hoeveelheid straling die vrij kwam in Irak, zou iedereen in dat land dan niet nu al dood of op z’n minst doodziek moeten zijn?

  Wat dat andere punt betreft: het zou erg vreemd zijn als een partij in het huidige kabinet verantwoordelijk gehouden kan worden voor de daden en beslissingen van een vorig kabinet. Dan had in feite iedere Duits kabinet van na WOII naar huis gestuurd kunnen worden vanwege de daden van herr Hitler. ;-)

  Maar goed, ik snap dat je met een persoonlijke kruistocht tegen de PVDA bezig bent. En als je wilt dat ze ergens schuldig aan zijn, dan kom je daar met met een beetje doorredeneren natuurlijk altijd op uit.

  Over doorredeneren gesproken: ik heb de laatste keer PVDA gestemd. Ben ik nu ook verantwoordelijk voor de vuile oorlog waar ‘mijn’ partij verantwoordelijk voor is omdat deze nu mede dankzij mij in de regering zit?

 • drecul:

  Het beperkt zich niet tot een paar soldaten was het maar waar:
  http://www.guardian.co.uk/world/2010/jan/22/iraq-nuclear-contaminated-sites

  Volgens mij is elke minister politiek verantwoordelijk voor het beleid van zijn voorganger zeker als hij het voortzet.

  Oh ik voer geen persoonlijke kruistocht wat dat betreft kan elke politieke partij zo’n warm antwoord verwachten.

  Ik reageerde slechts op Samson.

  mmm technisch gezien heb je gestemd voordat het regeer akkoord bekend was. Hoewel je natuurlijk nattigheid had kunnen voelen toen Kok doodleuk in allerlei commissariaatje een vette bonus ging opstrijken, waar ie in zijn carriere als PM zo tegen was.

  Maar ik ga ervan uit dat ook jij not amused was toen de PVDA beloofde om geen onderzoek in te stellen naar Irak om aan de macht te komen.

  Als je nu weer (PVDA) stemt dan wel ;)

  Ik zet PVDA tussen haakjes, want als je sowieso stemt help je mee om deze poppenkast in stand te houden, aangezien links, als ze ooit aan de macht gaan komen een bedrijf als Shell echt niet gaan aanpakken voor wat ze in Nigeria geflikt hebben.

 • drecul:

  Kortom politiek is 4 jaar de grote corporaties en de macht daarboven tevreden stellen zodat je bedje gespreid is met pensioen.

 • drecul:

  Ik wacht met smart op wat ICT adviezen van jouw kant want ik heb dezelfde tools als jij tot beschikking, om info over du op te snorren en jij bent daar voor opgeleid. ;)

  En spellings adviezen tellen niet. ;)

 • Gorris:

  Patrick, een flinke dosis Maarten van Rossem loslaten op Drecul is in principe een goed idee, maar dat je relativerend kan doen over de gevolgen van dat verarmd uranium (DU) bij de irakeze burgers snap ik niet.

  Google desnoods s wat verder, er is veel informatie over. Het beperkt zich helemaal niet tot een paar soldaten, maar de slachtoffers zijn met name de onschuldige burgers, kinderen, jonge geborenen.
  Met name rondom Basra en Fallujah is het heel erg. Doet er niet toe wat de preciese stralingshoeveelheid is geweest, hoeveel keer Hiroshima. Een groot probleem schijnt te zijn dat het in geademd wordt met woestijnstof, dus radioactieve deeltjes rechtsstreeks in het lichaam.

  Maar dat heeft allemaal inderdaad niets met de Pvda te maken.

 • Gorris:

  …en nog minder met global warming of het IPCC.

  Tja Drecul, kun je het niet bij 1 onderwerp per blog houden!!?! ;)

 • Maarten van Rossem: haha! Nee joh, ik vind het gewoon jammer dat onze Drecul soms met goede dingen komt en die dan zelf weer onderuit haalt omdat ‘ie te kort door de bocht vliegt.

  Wat DU betreft: ik probeer niks te relativeren, ik stel alleen vragen, om de simpele reden dat ik het interessant vind en er niet zoveel over weet.

  Tot slot: mensen die niet stemmen hebben geen enkel recht om mensen te beoordelen of veroordelen die wél hun verantwoordelijkheid nemen (en dan heb ik het over kiezers én politici). Als je wilt je dat er iets verandert, kom dan met je luie reet achter die pc in dat comfortabele huisje aan de Makkelijkeweg vandaan en doe iets. Stemmen is toch wel het minste.

  En dat heeft misschien wel alles met de PVDA te maken.

 • drecul:

  Wat is het nut van stemmen als je niet in deze democratie gelooft?
  Je koopt toch ook geen staatslot als je denkt dat de staatsloterij de kluit belazerd?

  Dus als je elke 4 jaar je stem uit brengt op een partij die 4 jaar in dienst staat van grote corporaties i.p.v. de burger neem je verantwoordelijkheid?
  Verantwoordelijkheid voor wat , dat je voldaan hebt aan de status quo?

  En waarom zou je die partijen niet mogen beoordelen of veroordelen? Deze mensen verneuken de wereld zonder dat ik daarom gevraagt heb daar mag ik als mens toch een mening over hebben?

  Daarbij zou ik best willen stemmen als er een partij bestond die in dienst staat van de burger en zaken zoals du-munitie, illegale oorlogen, zelfverrijking, geldcreatie uit lucht enz. enz. aanpakt.

  Maar die is er helaas niet.

 • Nou Drecul, dan zou ik zeggen: richt ‘m op. Hier ligt een schone kans voor je!

  Tot die tijd draag je met je weigering tot stemmen alleen maar bij aan de instandhouding van dat niet deugende systeem. Zolang mensen die iets anders willen niet stemmen en/of geen fatsoenlijk alternatief bieden, zal er ook nooit iets veranderen.

  Maar volgens mij wíl jij ook helemaal geen alternatief: want wat is er nou leuker dan lekker een beetje vanaf de zijlijn lopen kankeren? In de wereld die jij nastreeft, zou je je maar rot vervelen. ;-)

 • drecul:

  Een partij oprichten die tegen het establishment ingaat is geen lang leven beschoren.

  Kijk naar een Pim Fortuyn en de LPF bijvoorbeeld.

  Juist het tegenovergestelde is het geval door allemaal niet te stemmen valt er ook niets te kiezen.
  Of wou jij zeggen dat er iets veranderd is door de jaren heen door jouw stem gedrag.

  Was het niet Ghandi die op de grond ging zitten en zo de Engelsen verdreef?

  Tuurlijk wil ik een alternatief maar zonder kritische massa en met het huidige machtsblok is dat niet haalbaar.
  Ergens op kankeren getuigd van frustratie en dat is nou net iets wat ik niet heb. (gelukkig maar)

  Ik zou het eerder constateren noemen.

  En je weet ik verveel me nooit.

 • “Juist het tegenovergestelde is het geval door allemaal niet te stemmen valt er ook niets te kiezen.”

  Drecul, dit is verreweg de allerslechtste constatering die ik ook van jou gehoord heb. Zo slecht zelfs, dat ik ‘m niet eens ga proberen te weerleggen.

  Zullen we het maar eens over iets anders hebben? ‘t Is wat he, dat Ajax gisteren?

 • drecul:

  Door te stemmen hou je de politieke poppenkast in stand.
  Wat is zo slecht aan deze constatering?

  Ja laten we het over 11 overbetaalde snotneuzen hebben die nog geen deuk in een pakkie boter schieten.

 • Kijk, dat laatste is nog eens een goede constatering!

  Was alles maar zo simpel als voetbal, he. ;-)

 • Gorris:

  He, eindelijk een leuk onderwerp!

  Feyenoord was echt goed gister tegen PSV!

Reageer

Archief