Zo werkt je lichaam

De officiële titel is volgens deze promo: ‘Zo zit ons leven in elkaar’. Ook gelezen: ‘Er was eens het leven’. Zesentwintig video’s over het menselijk lichaam. Ik zat vroegâh aan de buis gekluisterd. Teleac was de omroep die het uitzond. Ik overweeg om er 26 lessen mee te vullen. Heeft niks met natuurkunde te maken, maar soi. Geniaal is het! Waarschijnlijk gaat het verhaal een beetje langzaam voor deze tijd. Gedateerd tot en met. Maar ik gebruik ook nog Kernpunt video’s van 100 jaar v.C.. Dus…

Gaan we weer. Zoeken op YouTube: geen probleem. Dat wil zeggen, ik vind tenminste iets. Stuk of zes afleveringen van ‘Zo werkt je lichaam’ maar dan wel erg krakkemikkig opgenomen. Dus, op naar Teleblik, DE videodatabank van de publieke omroep, speciaal voor het onderwijs. NIKS DUS. Ik kan zoektermen opgeven tot ik een ons weeg, er vliegen honderden resultaten over het scherm, maar NIET met de tekenfilm die ik zoek.

Conclusie: OF de zoekfunctionaliteit van Teleblik  is geleend van Uitzendinggemist.nl (lees: gaar) OF de publieke omroep heeft de rechten niet. In dat geval zou het fijn zijn als daar bij het zoeken melding van wordt gemaakt. Scheelt een hoop tijd en vooral een boel frustratie. Regel dat. FIJN! Dank u.

Reageer

Archief