Fietscompu met CO2 compensatiemeter (?!)

CateyeHet zal toch niet waar zijn, dacht ik. Maar jaa hoor, helemaal hartstikke waar. Via @tourflitser kreeg ik op twitter een tip over een fietscomputer met hoogtemeter. Daar ben ik naar op zoek namelijk. Vandaar dus. De Cateye Adventure AT200W fietscomputer heeft zo’n hoogtemeter. En nog duizend-en-een functies, waaronder dus de CO2 compensatiemeter. Daarnaast vermeldt de computer ook je CO2 compensatie. ‘Daarnaast vermeldt de computer ook je CO2 compensatie. Zo kun je milieubewust naar je werk!’ WTF?
Milieubewust ten opzichte van wat eigenlijk? Een vliegtuig? Brommer? Auto? Openbaar vervoer? De BENENWAGEN?!

Als ik hard fiets dan heb ik alle fukking zuurstofmoleculen die in de lucht zitten nodig. Ik adem 100% pure CO2 uit. Als de compensatiemeter van Cateye in dat geval diep in het rood gaat, dán ben ik verkocht. Heeft er iemand wel eens uitgerekend hoeveel gram CO2 een wielrenner uitstoot per kilometer? NOU??!

Ja dus! Ongeveer. Nu weer even rustig Dirk. *afkoelt*

In het Elsevier artikel Red de wereld, stop met ademen: ‘Door vijf keer per week de aanbevolen 30 minuten te sporten, adem je op jaarbasis 1,3 kilo extra CO2 uit.’ Maar dat is nog helemaal NIKS vergeleken met de uitstoot van de meest zuinig auto die er op dit moment te koop is. De Smart ForTwo diesel stoot gemiddeld 88 gram CO2 uit per gereden kilometer. Na 15 kilometer rijden heb je dan al meer CO2 de atmosfeer in gejaagd dan bij een jaar sporten. Duss…

Reageer

Archief