Sea Shepherd krijgt 1 mljoen extra van Postcode Loterij

piratenSea Shepherd ontving, 22 februari 2010, één miljoen extra van de Nationale Postcode Loterij. Best een boel geld voor een stelletje milieuterroristen. Sea Shepherd is er trots op dat ze tien boten van walvisvaarders tot zinken heeft gebracht. In de serie Whale Wars, die wordt uitgezonden bij Discovery Channel, is te zien hoe de zelfbenoemde piraten van Sea Shepherd onverschrokken de strijd aangaan met de walvisjagers. Ik vind het prima, ik hou wel van een beetje actie, niet te soft graag. Zolang er geen doden vallen.

Als er in Nederland levend bont uit een nertsenfokkerij wordt vrij gelaten, dan breekt de pleuris uit. Dierenactivisten worden behandeld als crimineel. ‘Zo spreekt het OM, bij verdachten van een nertsenbevrijdingsactie, consequent over dierenextremisten’.
Als de Sea Shepherd piraten hun futuristische speedbootje laten rammen door een walvisjager, dan krijgen ze als beloning 1 miljoen extra van de Nationale Postcode Loterij. Het past allemaal prima binnen de criteria die worden gesteld aan meerjarige beneficiënten. Hoewel, ik heb Sea Shepherd nog nooit in de Noordzee achter een walvisjager aan zien varen. ‘De deelnemers van de Postcode Loterij – die het mogelijk maken om goede doelen te steunen – komen uit heel Nederland en uit alle lagen van de bevolking. Daarom is een (op zijn minst) landelijke bereik voorwaarde voor ondersteuning.’ Dat staat in de criteria.

Wat zou het OM er van vinden dat de dierenextremisten van Sea Shepherd worden gesteund door de Nationale Postcode Loterij?

Reageer

Archief