Het klimaat volgens Salomon Kroonenberg

Okay, even wat reacties op een rij. ‘Elsevier is niet neutraal en Simon Rozendaal niet objectief.’ Volgens Gorris is Rozendaal een neo-conservatief. ‘Niet te vertrouwen want die hebben allemaal lijntjes lopen naar de email hackers e.d. Dat is geen wetenschappelijk debat maar een politiek spel.’ Volgens Dennis is het ‘Simon vs. 53 professoren’, die in een open brief (pdf) helder uitleggen dat de mens verantwoordelijk is voor de opwarming van het klimaat. Volgens Drecul schrijven die professoren een brief omdat ze er zelf belang bij hebben om verder te gaan met het onderzoek: ‘Al die Universiteiten krijgen subsidie voor klimaat onderzoek, dus toch een beetje wij van wc-eend adviseren wc-eend.’ Dirk Zijn kan er weer eens geen touw aan vastknopen.

Gorris stuurde mij laatst een interessant artikel van geoloog Salomon Kroonenberg, over De zeespiegel van Tuvalu. ‘Door een geoloog, dus waar.’ Aldus Gorris. Er wordt in het artikel onder andere gesteld dat de zeespiegel zakt. ‘Met die zeespiegelstijging loopt het in elk geval nog niet zo’n vaart. Volgens gegevens van de Topex-Poseidon-satelliet is het zeeniveau sinds 1993 juist tien centimeter gezakt. Peilgegevens sinds 1978 laten ook geen verhoogde zeespiegel zien, en volgens Franse onderzoekers zakt de zeespiegel zelfs al minstens sinds 1956.’ Maar laat je hierdoor niet afschrikken, lees het artikel. Het artikel is écht de moeite waard.

Voor de meer audiovisiueel ingestelden heb ik HIER een uitzending van Tegenpolen in de aanbieding. Van alweer een tijdje terug, februari 2007. Kroonenberg in discussie met meteoroloog Reinier van den Berg. Of recenter, 5 februari van dit jaar, Kroonenburg in discussie met de directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving Maarten Hajer. Fragmenten van de uitzending van Nova  HIER. Over de vraag of het Planbureau wel de juiste instantie is om de fouten in het IPCC-rapport te onderzoeken.

Reageer

Archief