Minder belasting ervende ouders

Oh ja? Waarom dan? “Ouders die geld van hun kind erven, moeten minder belasting betalen. Dat staat in een voorstel dat CDA, PvdA en ChristenUnie vandaag willen indienen tijdens een debat met staatssecretaris De Jager van Financiën.” En hoe zit dat dan met kinderen van hun ouders erfen? Die betalen het volle pond? Dat staat gek genoeg niet in het artikel van NOS.nl. Gelukkig is er Google om mijn nieuwsgierigheid te bevredigen. Het blijkt dat ouders nu al een veel hoger vrijgesteld bedrag hebben dan kinderen. Ouders gaan pas belasting betalen als het bedrag dat wordt geërfd boven de € 45.513,00 komt. Kinderen boven de 23 jaar betalen belasting boven de € 10.323,00. Als de erfenis groter is dan € 27.309,00 vervalt deze vrijstelling?!! Over het niet vrijgestelde bedrag wordt voor ouders en kinderen nu hetzelfde tarief berekend. Dat wil het kabinet nu dus gaan veranderen. Babyboomers aan het werk? Nogmaals: WAAROM?

lijkenpikkersBelasting betalen over een erfenis vind ik toch al raar. Legaal lijkenpikken door de staat. Een erfenis wordt bovendien al belast door de inkomstenbelasting. Waarom dan nog een keer successierecht berekenen?


Update:
belangrijkste veranderingen. Ik vind het behoorlijk ingewikkeld. Goochelen met cijfers. Maar volgens mij betekent het dat ouders die erven 30% in plaats van 35% zullen worden belast. Maar de vrijstelling van € 45.513,00 zijn ze kwijt. Er komen dus waarschijnlijk meer ouders in aanmerking voor erfbelasting. Dusss….

1 reactie op „Minder belasting ervende ouders“

Reageer

Archief